Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νέο Yamaha V-Ixion
Η παρουσίαση μικρών όμορφων και οικονομικών μοτοσικλέτων δεν έχει τελειωμό. Σειρά αυτή τη φορά είχε η Yamaha που παρουσίασε το νέο μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο V-Ixion των 150 κ.εκ.
To νέο μικρό μοτοσικλετάκι αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη του παλιότερου ομώνυμου μοντέλου και οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με αυτό εντοπίζονται στην ολόφρεσκη σχεδίασή που θυμίζει αρκετά τις μεγαλύτερες γυμνές μοτοσικλέτες της ιαπωνικής εταιρίας. Προς το παρόν προορίζεται μόνο για την αγορά της Ινδονησίας για την οποία και παράγεται. Ωστόσο, χάρη στο σύγχρονο υγρόψυκτο μοτέρ που χρησιμοποιεί θα το δούμε σίγουρα να ντεμπουτάρει και σε άλλες ασιατικές χώρες, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του και στη Ευρώπη.

Το μονοκύλινδρο μοτέρ είναι τετραβάλβιδο και έχει χωρητικότητα 149 κ.εκ. με διαστάσεις κυλίνδρου ελαφρά υπορτετράγωνες στα 57 και 58,7 χλστ. για διάμετρο και διαδρομή αντίστοιχα. Και συμπίεση 10,4:1. Αποδίδει 16,6 ίππους στις 8.500 και 1,48 kgm ροπής και 7.500 σ.α.λ. και χρησιμοποιεί για την τροφοδοσία του ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Το βάρος του βρίσκεται στα μόλις 129 κιλά και το ύψος της σέλας και σε συνδυασμό με το ύψος τη σέλας που δεν ξεπερνά τα 790 χλστ. το ανάγουν σε μία ιδανική μοτοσικλέτα για το αρχάριο αναβάτη αλλά και για εκείνον που κινείται στο κέντρο της πόλης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου